TechniShow | Ontmoet Agrofood

Beoordelingen TechniShow | Ontmoet Agrofood

Hoe tevreden waren de aanwezigen?

Totale beoordeling

8,2

Op 3 november kwamen bedrijven uit de productietechnologie en agrofood samen om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Verbinden - Verdiepen - Verwaarden is het motto.

TechniShow | Ontmoet is het nieuwe event van brancheorganisatie FPT-VIMAG, in samenwerking met partner Jaarbeurs, om ketenpartners in de productieketen bijeen te brengen. Op dinsdag 3 november a.s. ontmoeten bedrijven uit de productietechnologie en agrofood elkaar om samen kennis te delen. Verbinden - Verdiepen - Verwaarden is het motto.

Vanaf 13:30 uur verzorgen wij voor u een zeer interessant programma met de nieuwste ontwikkelingen, trends, productietechnieken en -methoden in de agrofood sector. Naast een rondleiding bij Lely inspireren twee prominente sprekers u tijdens deze middag en geven zij hun visie op de sector agrofood. Het programma werd afgesloten met een heerlijk diner.

Lees het persbericht »

Het programma bestond uit:

  • 13:30 Ontvangst
  • 14:00 Start rondleiding bij Lely
  • 16:00 Koffiepauze
  • 16:35 Start presentaties
  • 17:30 Aperitief
  • 18:00 Aanvang diner


Presentaties

Tijdens deze middag inspireerden en informeerden twee prominente sprekers de aanwezigen met hun visie op de sector agrofood. In de presentaties werd er diep ingegaan op de ontwikkelingen in de Europese agrofood industrie.

De aanwezigen kregen inzicht in de markt van agrofood, welke trends en drivers bewegen deze industrie, sector voorspellingen, nieuwe productietechnieken, make or buy, outsourcing, smart industry en de verwachtingen ten aanzien van de toeleverketen op het gebied van expertise, productiecapaciteit en –kosten en productietechnologie.


Locatie

Lely
Cornelis van der Lelylaan 1
3147 PB Maassluis, Nederland
www.lely.com

Navigatie adres: Weverskade 60, 3147 PA Maassluis

Over Lely

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector.

Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan deze sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Zij werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken.

Al vele jaren is Lely de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim zestig jaar, is ongeëvenaard. Lely is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 2.000 mensen. De omzet bedraagt 565 miljoen euro. De investeringen in Research & Development bedragen 6% van de verkoop van Lely-producten.


Sector Informatie

Nederland staat bekend als sterk agro & food-land. Zo is Nederland wereldwijd agro-exporteur nummer 2 en behoort het kennisniveau op dit terrein tot de wereldtop.


De hier aanwezige landbouw en verwerkende industrie heeft er ook toe geleid dat er een sterke toeleverende keten van machinebouwers is ontstaan.

De 335 producenten** van landbouw- en voedselverwerkingsmachines realiseren dit jaar een omzet van naar schatting € 4,2 miljard. Producten variëren van melkrobots, voersystemen en aardappelrooiers tot groentesnijlijnen, verpakkingslijnen of eiersorteermachines.

De machinebouw heeft een geweldig (export)potentieel. In tegenstelling tot veel foodproducten, waarvan de export vaak beperkt is tot Europa, vinden machines hun weg naar alle uithoeken van de wereld. Inmiddels is twee derde van de productie bestemd voor export.

** excl. zzp-ers